Frigarui de peste(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1471) Se taie fiecare peste in 4 bucati si se marineaza la rece in sucul de lamaie si in ulei timp de o ora. Se pune brocoli intr-un sfert de litru de apa sarata in clocot si se fierbe 5 minute. Se realizeaza, apoi, frigaruile, intercaland pestele, tomatele si brocoli. Se prajesc intr-o tigaie.
Rulada cu ton(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1945) In foarte putin ulei (daca aveti tigaie de teflon nu se pune ulei) se pune ceapa tocata, putina zeama de lamiie si tonul zdrobit cu furculita, la calit. Dupa citeva min, vreo 5, se ia de pe foc, se adauga 1 galbenus, cascaval ras, mustarul, patrunjel tocat fin, sare, piper. Se amesteca cu o lingura de lemn pina se face o pasta omogena. Umplutura se pune peste foile de placinta, se ruleaza. Rulada se unge cu galbenusul ramas amestecat cu lapte, se presara cu susan se inveleste in staniol si se baga la frigider 30 minute. Se taie felii de vreo 2-3 cm grosime si se pun in tava cu hirtie de copt. Se coc cam 20 min pina devin aurii.
Peste cu mirodenii la cuptor(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3874) Cureti pestele de solzi, aripioare si intestine, il speli cu apa rece. Il sarezi pe dinauntru si pe dinafara si-l lasi asa jumatate de ora, apoi il freci cu cimbru, piper macinat si putin busuioc sau maghiran. Pui pestele intr-o tava mare si o dai in cuptorul cald. Il lasi sa se coaca la foc potrivit, dupa ce l-ai stropit cu o ceasca de ulei. Dupa douazeci de minute intorci pestele folosind o spatula mai lata. Lasi se se friga inca douazeci de minute impreuna cu rosiile taiate cubulete. Condimentezi cu cimbru cand pestele este aproape gata. Il stropesti cu lamaie, il acoperi cu sosul din tava si-l servesti cald.
Peste la cuptor cu lamiie(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1620) Bucatile de file se spala, se curata de eventualele evisceratii ramase, se aseaza intr-o tava unsa in prealabil cu ulei. Pe bucatile de file se aseaza rosiile taiate feliute subtiri, ardeii iuti curatati si taiati fideluta subtire, usturoiul si jumatate din cantitatea de condimente plus 1/2 pahar de vin. Se introduce la cuptor cca 25-30 minute, la foc potrivit, dupa care se adauga cealalta jumatate de pahar de vin, lamiia stoarsa bine (optional aceste cantitati de condimente se pot mari) si se mai introduce la cuptor aprox 10 minute tot la foc potrivit (nu foarte mic).
Peste la cuptor cu rosii si usturoi(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1997) Pestele se curata de solzi, de aripioare si intestine. Se spala, se fac portii, se sareaza si se presara cu piper. Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se adauga printre peste ceapa si ardeiul curatate si taiate solzisori. Se dau la cuptor 15 minute. Se adauga bulionul diluat cu o cana de apa, rosiile taiate rondele si asezate pe peste, usturoiul taiat felii, boiaua de ardei, se stropeste cu vin, se presara cimbru si se mai lasa la cuptor alte 10 minute. Cind pestele este bine patruns, se scoata tava, se presara verdeata.
Peste la cuptor pe taietei(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1357) Se fierb taieteii in apa cu sare. Se scurg. Se asaza pe fundul unei tavi unse cu unt. Deasupra se asaza pestele dat cu sare si piper si untul. Se tine la cuptor 45 minute la foc potrivit. Dupa o jumatate de ora se toarna smintina.
Peste umplut cu ciuperci(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 10385) Se curata pestele, se scot intestinele, se spala se sterge si se sareaza.Ciupercile spalate se taie feliute subtiri si se inabusa in unt cu ceapa rasa, usturoi pisat, o lingurita de patrunjel tocat, piper, sare, faina si bulion proaspat. Se umple burta pestelui cu aceasta compozitie si se coase.Se aseaza pestele intr-o tava punand restul de unt taiat bucatele si 2-3 linguri de apa si se da la cuptor o ora. Se stropeste din cand in cand pestele cu sosul din tava.Dupa ce s-a copt se scoate ata si se toarna restul de sos din tava.
Obs: Crapul ar fi cel mai indicat, peste, pentru acest fel de mancare.
Peste cod cu piure de usturoi(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1890) Cu faina, praful de copt, sarea, laptele si oul se face un fel de "sos" prin care vom da pestele inainte de a fi prajit in mult ulei incins anterior. Fierbem cartofii, zdrobim usturoiul, facem piureul in amestec cu usturoiul, sarea si uleiul de masline
Pasta de peste(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1455) Luati 2 conserve de peste, scurgeti uleiul intr-un castronas,in altul pasati cu o furculita pestele la care adaugati 1 lingura mustar, una margarina, una maio de post si ce condimente va plac. In uleiul scurs puneti miez de paine faramitat si adugati la restul compozitiei.
Pastrav prajit(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1718) 1.Se curata pastravii si li se taie aripioarele. Se spala si se sterge bine cu hirtie absorbanta. Se da prin faina amestecata cu piper, marar uscat si praf de mustar. 2. Cu o pensula se unge sucul de lamiie pe pastravi.Se dau iarasi prin faina cu condimente. 3.Se pune untul la topit intr-un vas destul de incapator se pun la prajit 1/2 din cantitatea de migdale si se prajesc pina devin aurii dupa care se scot pe un servet absorbant. Se prajesc pe urma pastravii pe foc potrivit sa se patrunda si se intorc o singura data.Se scot pe servet absorbant. 4. In vasul in care s-au prajit pastravii se adauga suc de lamiie, vin si se lasa pina la punctul de fierbere pe foc puternic dupa care se lasa pe foc potrivit pina se ingroasa si se adauga migdalele. Se toarna peste pastravi si se serveste imediat